karabiners

In elke zekering- of voortgangsuitrusting zijn karabijnhaken onmisbare verbindingselementen. Deze connectoren vertragen de val door de impactkracht op het lichaam van de gebruiker te beperken en stoppen de val met een maximale afstand om ze veilig te houden.

Karabijnhaken of karabiners zijn apparaten die je werknemers verbinden met het ankerpunt in de constructie, zodat er bij een val een verbinding is tussen het ankerpunt en het harnas van de werknemer. De veiligheid van de gebruiker wordt meestal toevertrouwd aan een enkele karabijnhaak. Om het risico van breuk of onbedoeld openen te voorkomen, is het erg belangrijk om ze goed te kiezen en te gebruiken.

karabiners

Specifieke vanglijn vereist

De verbindingselementen of ankerlijnen zijn een fundamenteel onderdeel van valbeveiligingssystemen, omdat ze de harnassen van je werknemers verbinden met de ankerpunten. Elke toepassing op hoogte vereist een specifieke vanglijn. Ontdek de soorten beveiligingsconnectoren die er zijn en kies degene die het beste bij jouw toepassing past. Een geschikt verbindingssubsysteem kan niet alleen de veiligheid van je werknemers en naleving van de regelgeving garanderen, het kan je ook helpen hun comfort en productiviteit te verhogen.

Onjuiste karabijnhaak heeft effect op beveiliging

De vorm van het lichaam van een karabijnhaak beïnvloedt de sterkte langs de hoofdas, de balans van de lading, de breedte van de opening en capaciteit, de sterkte voor bepaalde posities en het gemak van grip. Een ander minder zichtbaar effect is de balans van de karabijnhaak zelf. Peervormige karabiners kantelen bijvoorbeeld gemakkelijker, wat kan leiden tot een slechte positionering. D-karabiners hebben de neiging om beter op hun plaats te blijven. Bij een slechte keuze van de karabijnhaak kan in extreme gevallen de beveiliging in het gedrang komen.

Vormen van de karabiners

• D-karabijnhaak: geschikt voor eenvoudige lasten, zoals aansluiting van apparaten en aansluiting op anker.

• Ovale karabijnhaak: symmetrische vorm voor lastverdeling, voor apparaten met breed verbindingsgat en katrollen.

• Perenkarabijnhaak: grote capaciteit voor het verbinden van meerdere of volumineuze elementen.

• Karabijnhaak met grote opening: voor de verbinding met ankers en kabels.

• Omni-type multidirectionele karabijnhaak: geschikt voor multidirectionele belastingen.

• Directionele karabijnhaak: twee afzonderlijke verbindingszones om de positionering langs de hoofdas te optimaliseren, voor specifieke toepassingen.