Wie is Ralph Lauren?

Ralph Lauren

Ralph Lauren, originele naam Ralph Rueben Lifshitz in New York op 14 oktober 1939, is een Amerikaanse modeontwerper, die vooral bekend is door zijn merk Polo by Ralph Lauren. Zijn ouders Frieda en Frank waren Asjkenazische joodse immigranten die uit Wit-Rusland waren gevlucht. Op 16-jarige leeftijd veranderden Ralph en zijn broer Jerry hun achternaam in Lauren, nadat ze op school voortdurend waren gepest.

Ralph Lauren bouwde een van ’s werelds meest succesvolle mode-imperiums op met zijn merk. Ralph stond als tiener al bekend om zijn uitgesproken gevoel voor mode. Hij vond inspiratie andere modeontwerpers en had een voorliefde voor zowel klassieke als vintage kledingstijl.

Over Ralph Lauren

In 1967 begon Ralph met het ontwerpen van stropdassen voor heren met een brede pasvorm. Dit werd verkocht in grote warenhuizen in Amerika.  Met een lening van $30.000 kon Ralph zijn merk verder ontwikkelen en uitbreiden tot een volledige herenkleding lijn. Later in 1970, besloot Ralph Lauren ook een kledinglijn voor vrouwen. Dankzij de film The Great Gatsby, waar Ralph Lauren kleding voor ontwierp, werd hij landelijk erg succesvol. Hierna kende vrijwel elke Amerikaan zijn merk. Snel daarna brak Ralph Lauren ook uit in Europa en opende in 1981 als eerste Amerikaanse ontwerper een winkel in London.

Over het merk

Het doel van Ralph Lauren was om de Amerikaanse kledingstijl te herdefiniëren. Daarnaast streeft ralph lauren om kwalitatieve producten te leveren. Ralph wist goed hoe hij de stijl van Amerikanen kon vernieuwen zonder al te extreem te zijn. De dassen zagen er fris en modern uit, maar bleven een veilige keuze. Ralph wist ook heel goed de leiding te hebben over zijn bedrijf. In 2015 gaf Ralph het stokje over aan de huidige CEO Patrice Louvet. Rond eind 1997 waren wereldwijd al 155 winkels geopend.