Opleiding administratief medewerker

Administratie is in elke sector belangrijk en er is dan bij vrijwel ieder bedrijf ook een administratieve functie te vinden. Als je indruk wil maken voor zo’n functie, is een diploma van een opleiding administratief medewerker hier een mooie kans voor. Je kunt de opleiding administratief medewerker volgen bij Fabius, waarbij je eens per week les volgt. Het is aan jou waar en wanneer je dit doet. Iedere locatie van Fabius biedt namelijk lessen in de ochtend en in de avond aan. Bekijk deze pagina voor de startdata van de opleiding administratief medewerker bij jou in de buurt en de tarieven. 

Duur van de opleiding

De opleiding administratief medewerker duurt 30 weken. Iedere week voor 30 weken lang heb je dan 3 uur les op een bepaalde doordeweekse dag. Je kunt kiezen of je die lessen in de ochtend van 9 tot 12 volgt of in de avond van 7 tot 10. In die 30 weken worden vijf onderdelen behandeld. Het zal dus niet snel saai worden, maar geeft je ook genoeg tijd om overal de nodige kennis op te doen. Het eerste onderdeel van de opleiding administratief medewerker is toetsenbordvaardigheid. Hier leer je snel typen bijvoorbeeld. 

Opleiding administratief medewerker

Onderdelen van de opleiding

Daarna leer je de verschillende programma’s van MS Office kennen. Dit zijn Word, Excel en Outlook. In het derde onderdeel van de opleiding administratief medewerker komen de onderdelen van kantoorpraktijk aan bod. Dit zijn een hoop aspecten waar genoeg tijd aan besteed wordt, van baliewerkzaamheden tot gesprekstechnieken en van basisvaardigheden in taal en rekenen tot aan klantgericht werken. Hierna ga je dieper in op de MC Office programma’s Word en Excel. Tot slot wordt er meer aandacht besteed aan rekenen en taal.