Ben je op zoek naar een wijn met een unieke, overtuigende smaak? De Negroamaro is wellicht hét druivenras dat je moet proberen. Dit artikel is uiteraard geschreven voor iedereen, maar vooral voor de mensen die op zoek zijn naar een volle, fruitige wijn die krachtig en uniek is. Als je deze wijn wilt proberen, is het ook handig om te weten wat voor gerechten je hierbij kunt bereiden. Benieuwd hoe dit zit? Wij nemen je graag mee! Lees snel verder om meer te ontdekken over de heerlijke smaak van Negroamaro. Wedden dat jij hierna nooit meer anders wilt? Jij bent ongetwijfeld net zo enthousiast als wij dat zijn!

Over Negroamaro: eigenschappen, smaak en meer

Je hebt al kunnen lezen dat de Negroamaro een fruitige, volle wijn is, maar ook dat in de titel ‘De fruitige donkere bittere’ genoemd staat. Hoe dat zit? Dat leggen we je hieronder uit!

De fruitige donkere bittere is inderdaad de naam die wij aan dit artikel hebben gegeven. En dat is niet zonder reden, want dit is namelijk de letterlijke betekenis van de Negroamaro, deze druif. Dit zit als volgt. Stel dat deze druif niet goed wordt gerijpt, dan ontstaat een bittere smaak. De bittere smaak is gekomen omdat de druif niet voldoende is gerijpt, waardoor aroma’s ontstaan. Dit zijn aroma’s van thee en van kool, waardoor een bittere smak ontstaat. Dit illustreert het belang van het rijpingsproces, omdat je deze bittere smaak wilt voorkomen. Als de druif voldoende is gerijpt, komen de aroma’s naar voren die je wilt proeven: in de Negroamaro proef je aroma’s van rood fruit en zwart fruit. De bittere smaak die we zojuist beschreven is daarbij niet weg, het is op de achtergrond aanwezig. De combinatie tussen het bittertje en de fruitige smaak maakt dat deze wijn geliefd is onder velen. Je bent vast benieuwd waarbij je de Negroamaro goed kunt drinken. Want staat er een borrel of diner op de planning? Serveer deze wijn dan bij:

  • Risotto met tomatensaus
  • Risotto met vleessaus
  • Gegrilde vleesgerechten zonder sauzen

Of je nu vegetarisch bent of graag vlees eet, de Negroamaro is een wijn die je in beide gevallen kunt drinken. 

Wijnen koop je bij desmaakvangoedewijn.nl, zoals je hieronder ook kunt lezen. Dit bedrijf biedt namelijk de beste wijnen aan die speciaal voor jou zijn geselecteerd. Uiteraard is smaak subjectief, maar dan nog zijn er altijd wijnen die echte aanraders zijn. Wat alle wijnen gemeen hebben is de kwaliteit. Dit bedrijf biedt alleen maar kwalitatief goede wijnen aan, zodat je gasten en jij nooit teleurgesteld zullen raken. Die zure wijn die je in de supermarkt kunt kopen? Daar hoef je je geen zorgen over te maken, want dergelijke teleurstellingen komen bij deze wijnen niet voor. Met zorg geselecteerd is er altijd een wijn die bij jou en de gelegenheid past. Nu nog kiezen welke!

Voor de beste wijnen kun je hier terecht

Ook op zoek naar de beste wijnen? Zoek dan niet verder, want niet alleen Negroamaro kun je hier aanschaffen. Via <a href="http://www.desmaakvangoedewijn.nl”>www.desmaakvangoedewijn.nl vind je talloze andere opties, waaronder de Primitivo, de Pinot Noir, de Barbera en de Merlot. Toch liever voor de Malbec of Rebo gaan? Je hoeft geen keuze te maken uit de voorgaande druivenrassen, want er zijn nog tientallen andere opties beschikbaar die je kunt uitproberen. Van rode wijn tot mousserende wijn, van port tot rosé: jij maakt de keuze voor de wijn die bij jouw smaak past. Geniet ervan!