Vaak zoek je voor je partner een leuk, persoonlijk cadeau. Maar de zoektocht kan veel kopzorgen opleveren. Zeker als je elkaar al lang kent is het soms lastig origineel te zijn.

Het is vaak veel makkelijker om voor je zelf te bedenken wat je graag wil hebben dan voor een ander. Maar wie zegt dat een cadeau voor een ander niet ook gunstig voor jezelf kan zijn? Daarom in deze blogs, tips waar je niet alleen je vriend, maar ook jezelf blij mee maakt!

Een workshop voor twee

In je eentje deelnemen aan een workshop, daar is natuurlijk niets aan. Dan is het maar goed dat jij je geliefde vergezeld. Er is niets leukers dan samen een nieuwe vaardigheid leren. En dat kan van alles zijn. Er zijn natuurlijk veel voeding gerelateerde workshops. Leren vis fileren, brood bakken, een restaurantwaardig drie gangen diner bereiden, een vreemde keuken leren, noem maar op! Ook kun je kiezen voor een intiemer tintje, zoals een massage workshop of  workshop reiki geven. Het leuke van dergelijke workshops is dat je je opgedane kennis thuis opnieuw kan toepassen. Maar je kunt ook kiezen voor een workshop in iets dat je thuis nooit meer zult doen, zoals body painting of onderwater fotografie.

Praktische kleding

Niemand houdt van strijken. Jij niet, en je vriend net zo min. Het vervelendste is wanneer je op het werk toch nog kreukels ontdekt, ondanks een last minute poging alles snel glad te strijken. Daarom hebben knappe koppen de strijkvrije overhemden uitgevonden. Even goed uitschudden na het wassen en klaar is kees! Daarmee voorkom je veel stress in de toekomst en hebben jullie meer tijd over voor elkaar.

Meubelstuk

Klagen jullie vaak tegen elkaar over bepaalde meubels in huis? Bijvoorbeeld een oud matras dat rugklachten bezorgd, de vlekken op het tapijt, of het door de kat afgekrabde bankstel? Je hoeft heus niet te wachten op de grote voorjaarsschoonmaak om dergelijke meubels eens te vervangen. Peil stiekem wat voor nieuw meubelstuk in de smaak zou vallen. En neem dan zelf lekker het initiatief. Just get rid of it! Vind je dit toch wel erg spannend, omdat je vriend wel een erg sterke mening kan hebben? Je kunt natuurlijk altijd het bonnetje bewaren. Dan wordt het uitzoeken van een alternatief weer een nieuw uitje!

Zo zie je maar dat een leuk cadeau heus niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Niet voor niets zijn sokken zo’n geliefd cadeau. Men houdt immers van praktische cadeaus.