Wanneer je bezig bent in de tuin kan het voorkomen dat je extra tuinaarde nodig hebt. Dan zijn er natuurlijk de zakken van 20 of 40 liter te koop bij de supermarkt of het tuincentrum. Maar wanneer je een grote tuin hebt en van plan bent om een groot stuk om te gooien en daar bomen of planten neer te zetten, is het handig om extra tuinaarde te kopen in een grote hoeveelheid. Dit kan bijvoorbeeld bij GP groot. Hier kan je tuinaarde kopen van 1 tot 5 kubieke meter. Dit kan dan ook in een big bag geleverd worden, dat is zo een grote witte zak die op zichzelf kan staan. Hierdoor ligt de aarde misschien minder in de weg als je het nog niet direct kwijt kan op de plek waar het voor bestemd is. 

Voeding

Wanneer u dan aan de slag gaat in de tuin en hier de aarde nodig heeft kunt u zelf met een kruiwagen vanaf de big bag naar de bestemming in de tuin lopen. Dit kan heel veel gedoe schelen in vergelijking met de kleinere zakken tuinaarde die je normaal kan kopen. Dan zit er ook veel plastic om heen wat je daarna weg moet gooien. De aarde die u wilt kopen om op te verbouwen of planten op wil laten groeien moet natuurlijk wel van goede kwaliteit zijn. Ten eerste is het belangrijk dat er voldoende diverse mineralen en voedingsmiddelen voor de planten in de aarde zitten. De platen moeten hier namelijk hun voeding uithalen en hier goed van kunnen groeien. Wanneer de aarde intensief wordt gebruikt is het ook van groot belang dat je om de zoveel tijd de voedingswaarden weer aanvult. 

Voldoende water

Het is dus belangrijk dat je let op de kwaliteit van de aarde. Wanneer je alleen naar de prijs kijkt kan het zo zijn dat je later duurder uit bent omdat je al veel eerder de voedingsstoffen weer moet aanvullen. De planten hebben immers wel voeding nodig om van te groeien. Verder is het belangrijk dat je de grond voldoende water blijft geven. Vooral wanneer het droog weer is en al een langere periode niet heeft geregend. De planten of groentes hebben dan water nodig. Ook dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de aarde beter blijft. Wanneer je eraan denkt om veel aarde te bestellen en dit te laten leveren is het handig om van tevoren te bedenken waar de aarde gestoord kan worden. De container waarin het komt wordt namelijk weer meegenomen na het leveren. En dan kan je zelf aan de slag om je tuin weer klaar te maken.