esigaret

Stoppen met roken is niet makkelijk. Het is een hardnekkige verslaving die veel mensen hun leven lang achtervolgt. Gelukkig zijn er steeds meer hulpmiddelen om je te helpen stoppen. Een van die hulpmiddelen is de esigaret. Een esigaret is een goede overgang tussen het roken en het stoppen met roken. De esigaret – ook wel elektronische sigaret genoemd – is een apparaatje dat je vult met een bepaalde vloeistof. Daarmee simuleert het apparaat het gevoel van roken.

esigaret

Waarom de esigaret?

Je bent bij roken niet alleen verslaafd aan de nicotine maar vaak ook aan het gevoel van roken. Om van roken af te komen kun je gelijk helemaal cold turkey stoppen maar er zijn ook mensen waarbij dat juist averechts werkt. Zij kunnen beter eerst van de nicotine afkicken voor ze ook de gewoonte aanpakken en proberen af te leren. Voor die mensen is de esigaret een goede oplossing. Zij kunnen namelijk eerst langzaam aan wennen aan geen nicotine in hun lijf, en daarna pas de verslaving van het gevoel en de houding aanpakken. Dit zorgt bij veel mensen voor langdurig en permanent stoppen.

Vloeistof in het apparaat

esigaret

Een esigaret kun je hergebruiken dus het is alleen de vloeistof die je erin stopt waar je voor moet betalen. Deze vloeistof is echter per flesje te koop en daar kun je de esigaret meerdere keren mee vullen. Zo’n flesje is niet duurder dan een pakje sigaretten in de meeste gevallen.