De citrus is een mooie plant die over de bekende citrusvruchten beschikt. De bekende citrusboom in het aanbod is een plant die van zon houdt en heerlijke vruchten bevat die rijp kunnen worden gegeten. Citrusvruchten zijn onder andere limoenen, citroenen, sinaasappels en grapefruits. De limoen, citroen, hand of buddha en de sinaasappelboom zijn te vinden in het aanbod. De citrus komt voor in zuidelijke landen zoals rond de middellandse zee en in zuidoost Azië. Ook de limequat en exotische kumquat zijn citrusbomen samen met de citroenkaviaar. De bomen lenen zich goed om in een boomgaard te worden geplant zodat men zelf vruchten kan telen.

Citrus: De verschillende soorten

Hand of Buddha(Citrus Medica)is een bijzondere citrusboom met citrusvruchten in de vorm van vingers. Deze plant komt voor in Azië. En heeft een exotische benaming. De vruchten zijn citroenen met een langwerpige vorm. Ze lijken op handen van de natuur. De Limequat bevat een exotische combinatie van citroenen en Aziatische kumquat vruchten die ook tot de familie van de citrus behoren. De meeste citroenbomen worden 250 cm hoog en hebben een grote bolvormige bos met bladeren en gele citroenen die opvallen waardoor de plant een fleurige uitstraling krijgt. De bloei is in de zomermaanden. De vruchten zijn een jaar na bloei pas eetbaar. Ook de mandarijn boom behoort tot de citrus. Deze kleine zoete vrucht kan zeer sappig worden en zelf oogsten is ook voordeliger.

De verzorging van de citrus

De citrus is verschillend. Elke boom heeft passend onderhoudt nodig. De citrus kan het beste worden afgedekt in een pot in de winter en in een warme ruimte worden gezet. De meeste kunnen niet tegen vorst en kunnen daarom in de winter ook niet goed buiten staan. De citrus kan in droge maanden met water worden besproeit. Verder kan de plant het beste op een plaats met zon zoals op een zonnige terras worden gezet. Een beetje schaduw is ook goed.