Heb je nog een prima trailer staan, maar is de bijbehorende truck niet meer door de keuring gekomen? Dan is het zonde als die trailer stil blijft staan. Zeker als je voldoende werk hebt. Er zijn dan twee dingen die je kunt doen: je kunt een compleet nieuwe truck bestellen en hopen dat het niet te lang duurt voor deze geleverd wordt, maar je kunt ook gaan voor een gebruikt exemplaar. Denk dan bijvoorbeeld eens aan de DAF CF 85. De DAF CF 85 is een truck waar je, ook tweedehands, nog jarenlang plezier van kunt hebben. Daarbij is de keuze voor een gebruikte DAF CF 85 ook nog eens een stuk beter voor je budget dan een compleet nieuw exemplaar.

De DAF CF 85 is gemaakt in Nederland

We weten allemaal dat we best veel hebben om trots op te zijn in Nederland. Denk dan bijvoorbeeld aan het truck- en automerk DAF. Je weet, wanneer je een occasion DAF CF 85 in handen krijgt, bijna zeker dat dit een Nederlands product is. Iets om trots op te zijn. Het is daarom niet voor niets dat veel Nederlandse transportbedrijven een voorkeur hebben voor DAF. Deze trucks zijn meer dan uitstekend toegerust voor de Nederlandse wegen, maar ze kunnen ook in het buitenland heel goed uit de voeten.

Wat doe je als je zelf een DAF over hebt?

Stel. Je hebt een transportbedrijf en je hebt gemerkt dat je het steeds wat minder druk hebt. Dan kun je natuurlijk koste wat kost je wagenpark houden zoals het is, maar je kunt er, op een gegeven moment, ook voor kiezen om een deel van je wagenpark te verkopen. Het verkopen van een DAF truck verloopt eigenlijk altijd zonder problemen. Zeker wanneer je er altijd voor hebt gezorgd dat het onderhoud op de voorgeschreven tijden is uitgevoerd en als eventuele schades adequaat zijn verhopen. Voor de verkoop van je DAF CF 85 is het dus wel van belang dat je alle papieren op orde hebt.

Maar het is onze kleur niet

Het enige nadeel dat ik kan bedenken van het aanschaffen van een gebruikte truck is dat deze niet de kleur heeft van de rest van je wagenpark. Dit kan voor verwarring zorgen en de herkenbaarheid van je bedrijf benadelen. Je kunt er dan altijd voor kiezen om de truck te laten spuiten in de kleuren die wel passen bij de rest van je wagenpark. Daar hoef je echt niet perse een nieuwe truck voor aan te schaffen.